Havaların iyice ısınmaya başladığı şu günlerde tatil planı yapmaktan kendimizi alamıyoruz. Öyle yıllık tatilleri bile beklemeye gerek yok, iki gün bile deniz, kum yapsak yeter bize aslında.  Bazılarımız tatilden eğlence, müzik, dans bekleyebilir ama benim tatil anlayışımda sadece dalgaların ve rüzgarın müziğine yer var. Çılgın partiler, yüksek sesli canlı müzikler daha da yorgunlukmuş gibi geliyor. Deniz, güneş, biraz ağaç, bolca oksijen ve kısık sesli bir fon müziğine karışan meltemin ağaçlarda yarattığı hışırtı benim için tatil cenneti kabul edilebilir.

Buraya kadar yazdıklarıma “Hayır, o tatilde insanın canı sıkılır” diyorsanız yazıyı okumayı burada bırakın çünkü size anlatacağım yer sadece benim gibi düşünenler için cazip olabilir. Sabahları uyandığınızda balkonda derin bir nefes alabileceğiniz, deniz kenarında limanların telaşını izleyerek kendi sakin tatilinize şükredebileceğiniz , akşamüstü güneşinde ağaçların arasında yürüyüşler yapabileceğiniz ve akşamları balıkçı bahçelerinde esen rüzgarda kafanızı dinleyebileceğiniz bir yerden bahsediyorum: Marmaris – Selimiye Köyü.

Selimiye Köyü, Muğla Marmaris’e bağlı şirin bir sahil köyü aslında. Yakın bir zaman kadar köy sadece tekne turları ve deniz turizmine ev sahipliği yaparken günümüzde kara yolunun da açılmasıyla daha fazla rağbet görmeye başladı. Antik Çağ’da anılan ismiyle Hydas, şimdiki Selimiye,  10 yıl öncesine kadar balıkçılık ve teknecilik faaliyetleriyle geçiniyordu. Günümüzde ise turizm alanında rağbet görmeye başlamasıyla pek çok otel ve pansiyona ev sahipliği yapmaya başladı.

Marmaris Selimiye’nin en yüksek tepesi olan Aşarkaya ve Sarıkaya’da antik dönemlerden kalma kale kalıntıları bulunuyor. Henüz yeteri kadar bakım çalışması yapılmamış olsa da gezmekten keyif alacağınız bir alan. Selimiye’ye kadar gitmişken mutlaka görmeniz gereken bir kaç yer daha var;  Çiftlik ve Bayır, Kamelya Adası ve Dişlice Adası ve Turgutlu Köyü.

Günlük streslerinizin, yoğun iş temponuzun omuzlarınıza yüklediği ağır yüklerin birazını Selimiye’nin serin sularına, birazını da lezzetli balık sofralarına bırakabileceğiniz, ağaç dalları arasında bir şeyler yudumlayabileceğiniz, kafanızdaki bin bir düşünceyi eşsiz manzaraya savurabileceğiniz sakin, sessiz bir tatil için Marmaris Selimiye doğru bir tercih olacaktır.