Her genç kızın rüyası, her genç adamın hayalidir bir  düğün. Telli duvaklı gelinlik, sinek kaydı damat tıraşı, bembeyaz perdeleri, yumuşacık süngerli koltuklarıyla yepyeni bir ev. Yıllar öncesinden başlar anneler, ileri de evin olunca kullanırsın diye diye çeyiz adı altında ne bulursa doldurmaya dolap üstlerine, baza içlerine. Hayal edilen dönemde toz pembe gözlükleriyle görür herkes bu evlenme işini. Ama düğün vakti gelince toz pembe gözlüklerin tüm camları kırılır, o tozlar gözlerimizin içine dolmaya başlar. Davetli listesi, gelinlik – damatlık seçimi, evin duvarlarının rengi, halıların desenleri hepsi ayrı ayrı derttir bizim için. Hepsi tatlı telaşlar olsa da evlilik hazırlıkları başlayıp tam bir kargaşa olunca o telaşların hiç bir tatlı tarafı kalmıyor bizim için.  Yıllar önce daha ailemle birlikte yaşarken, annem ne zaman hadi kalk temizlik yapıyoruz dese yada akşam yemekten sonra bulaşık yıkamak gerekse “Kendi evim olunca hiç bir şey almayacağım. Tabağımı, kaşığımı plastik alacağım. Yere kilim serip, minderde oturacağım. Perde yerine de gazete kağıdı sereceğim.” derdim temizlik işine tepki olarak. Ama kendi evim olunca bırakın gazete kağıdını annemin perdelerinden bile daha şatafatlılarını aldım. İki kişilik masaya on farklı tabak çıkarır oldum. Kısacası annemin evinde çıkan işin on katını çıkarır oldum kendi evimde. Özeniyoruz işte. Aman ne olacak temizlerim yahu diye diye aldım ne var ne yoksa sonuç: Annem bazen yeter kızın burası da az kirli kalıversin der oldu. Kısacası ev düzerken hayaller beş hizmetçili konakken, hayatlar üç odalı evde gündelikçiye dönmekten ibaret oluyor.

İşte tüm bunlar yüzünden alışverişe başlamadan önce sağlıklı bir alışveriş listesi yapılmalı. İhtiyaçlar ve lüksler ayrılmalı. Alışverişin en yorucu yeri de mağaza mağaza gezip, oradan koltuk takımı buradan yatak odası takımı seçmeye çalışmak galiba. Yapılacak en mantıklı şey bütçenize uygun olarak hazırladığınız ihtiyaç listenize göre alışverişinizin çoğunu tek bir mağazadan almak. Böylece hem daha az yorulacaksınız hem de kafanız daha az karışacak. Kendi evinizin için belirlediğiniz konsepte uygun olan (vintage, modern, retro) modelleri seçip, onların arasından son kararı vermek sizin için en kolayı olacaktır.

Onlarca model, fiyat arasından sizin için en uygun olanı seçtiniz ama iş henüz bitmedi. Eşyalarınız eve teslim edilecek. Odalarınızı en kullanışlı şekilde yerleştireceksiniz. İşte bu aşamada ciddi sorunlar yaşamamak için önceden yaşayacağınız yerin ölçülerini almalısınız. Ama kirada oturacaksanız alığınız ölçülerde sizi kurtarmayacaktır. İlk yıllarda oturduğunuz eve uyan koltuklarınızın sonradan taşındığınız eve sığmama olasılığı her zaman vardır. Bunun için her zaman küçük ve kibar modelleri tercih etmelisiniz. Yoksa sizde aldığı eşyalar eve sığmadığı için eşyaları değiştiremeyip evi değiştirenler kervanına katılabilirsiniz.

Unutmayın aldığınız her eşya yıllarca evinizde olacak, misafirleriniz ağırlayıp sizlere eşlik edecek. Kullandıkça sıkılmayacağınız, kullanışlı ve uygun fiyatlı eşyaları seçmek en az eşinizi doğru seçmek kadar önemli. Bu yüzden evlilik arifesinde ki tüm çiftleri, uygun fiyatlar ve her ev hayaline uygun model seçenekleri için Konfor mağazalarına bekliyoruz.  Evinizin tüm ihtiyaçları için, evlilik hazırlıklarınızı toz pembe hayallerinize uygun hayale getirecek Konfor mutluluklar diler.

Konfor ürünleri için tıklayınız.