Koltuk takımları ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun, oturma odasındaki en önemli parçadır. Bir fincan kahve içerek rahatlayabileceğiniz, arkanıza yaslanıp iyi bir film izleyebileceğiniz, günlük işlerinizi halledebileceğiniz, misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz koltuklar, yaşam alanlarınızda en çok zaman geçirdiğiniz eşyalarınız. Bu nedenle kişisel ihtiyaçlara uygun olarak ve elbette konforundan ödün vermeden bir koltuk takımı seçiminde bulunmak gerekir.

Bazı yaşam alanları için en ideali küçük ölçekli koltuklar olur. Çünkü zaten dar olan bu ortamda büyük koltukları tercih etmek, kendinizi kapalı bir kutu içerisinde gibi hissetmenize neden olabilir. Özgür hareket alanı olmayan bir ortam ne kadar rahat olursa olsun kendinizi iyi hissetmenize engel olur. Tabi ki ortamın dar olması şık olmayacağı anlamına gelmiyor. Trend niteliklere sahip ve modern koltuk takımları içerisinde de küçük ölçekli seçenekler bulmak mümkün.

Alandan Tasarruf Ettirecek Koltuk Takımları

Oturma odanız için en iyi koltuğun alandan tasarruf etmenizi sağlayacak koltuk olduğunu düşünüyorsanız, aşırı pofuduk seçeneklerden ve yuvarlak kol tasarımına sahip koltuklardan uzak durmalısınız. Yuvarlak kollara sahip koltuklar her zaman daha fazla yer kaplar. Bu da özgür hareket alanınızdan çalınması anlamına gelir.

Küçük koltuk takımları satın almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer unsur da derinliktir. İnce sırt kısmına sahip olan kanepeler eğer burada ekstra yastık yoksa derinliği azdır. 800-900 mm derinliğe sahip olan koltuklar ideal bir seçenek olabilir. Konfor imzalı Laurus koltuk takımı bu konuda iyi bir seçenek olacaktır. 900 mm derinliğe sahip olan Laurus koltuk takımı küçük salonları dekore ederken kullanabileceğiniz oldukça şık bir seçenektir. Tasarımı ve renk konfigürasyonu ile herkesin beğenisini kazanmayı başaran Laurus, uygun parçalarla dekore edildiğinde hayal ettiğiniz gibi bir ortamın oluşmasına izin verecektir.

Bass Koltuk Takımı

Küçük ve modern koltuk takımlarından biri de Bass koltuk takımı. Özel ayak tasarımı ile dikkat çeken ve farklılık arayanların seçimi olan bu takım, odanın alanından tasarruf ederken geniş oturum alanlarına sahip olmanıza olanak sağlayacak. Sandıklı bir forma sahip olmaması koltuklarını alternatif depolama unsuru olarak görenleri üzecek olsa da modern görünümü ile ilgi uyandırıyor. Konuklarınızın da ilgisini çekmeyi başaracağına eminiz. Kullanabileceğiniz alana göre üçlü ya da dörtlü modül olarak tercih edebilirsiniz. Küçük oturma odaları için üçlü koltuğu ve o benzersiz berjeri ideal ortamın oluşmasını sağlayacaktır.

Koltuk takımı satın almadan önce yapmanız gereken ilk şey, kullanacağınız alanın ölçüsünü almak olmalıdır. Odanın ne kadarını koltukları yerleştirmek için kullanabilirsiniz? Buna karar verin ve aldığınız ölçüyü not etmeyi ihmal etmeyin. Koltuk seçimi yaparken bu ölçüye göre hareket ederek riske girmeden seçim yapmayı başarabilirsiniz.

Köşe Takımları İyi Bir Kurtarıcıdır

Küçük alanlar için koltuk takımları seçerken önerilen seçeneklerin başında köşe takımları geliyor. Son dönemde yaşam alanlarımız için bir vazgeçilmez haline gelen L koltuklar, minimalist tasarımları ve çağdaş görünümleri ile popülerlik kazanıyor. Üstelik ihtiyaç duyulduğunda büyütülebilecek şekilde modüllere sahip olması da bu takımları daha ilgi çekici hale getiriyor. Siz de küçük yapılı ama ortamın odak noktası olabilecek şıklıkta bir koltuk takımı kullanmak istiyorsanız, Bass köşe takımına göz atabilirsiniz.

Bass Köşe Takımı

Rengi, dokusu ve tasarımı ile beğeni kazanan köşe takımları içerisinde yerini alan Bass köşe takımı, kullanıldığı alanın yıldızı olmayı başarabilecek güçte! Özel kumaş dokusu ile beğeni kazanan Bass için farklı renkleri de tercih edebilirsiniz. Yaşam alanlarınızda görmek istediğiniz renk alternatifine sahipse, aradığınız tüm özellikleri bu köşe takımında bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Kolçaksız formuyla akıllıca tasarlanmış bir görünüme sahip olan köşe takımı, 21. yüzyılın izlerini üzerinde taşıyor. Ayakları uzatıp dinlenmek ve biraz rahatlamak için de mükemmel bir seçenek olduğu ortada!

Siz de küçük alanlar için tercih edilebilecek koltuk takımlarına dair önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.