Hayalinizde genç odası tasarımı nasıl? Vintage detaylar mı ağırlıkta, yoksa modern bir havaya mı sahip? Baskın olarak kullanılan bir renk var mı? Beyaz belki ya da siyah… Konforlu bir yatak, büyük bir gardırop, büyük bir kütüphane, puflar, aksesuarları ve diğerleri… Aslında hayalinizdeki gibi bir genç odası dekorasyonu yapmak çok da zor değil. Yapmanız gereken tek şey detayları göz önünde bulundurarak doğru tercihler yapmak. Burada kendinize ait bir dünya yaratmayı hedefliyorsanız, o dünyada yer almasını istediğiniz her şeye odanızda yer açabilirsiniz.

Genç odası tasarımı yaparken öncelikle zevklerine ve beklentilerine göre hareket etmeniz alınacak en doğru karar olacak. Burada özgürce müzik dinleyebilmek için gerekli teknolojik unsura yer verebilir, mobilya seçiminde sevdiğiniz tarzı tercih edebilir, tekstil ürünlerini seçerken sevdiğiniz renkleri ön planda tutabilirsiniz. Mobilya dünyasının lider markaları son dönemde oldukça tarz genç odaları ile farklı seçenekler sunmaya başladılar. Bunlara biraz göz atarak yapılacak olan dekorasyona dair fikir edinmeye başlayabilirsiniz.

Genç Odası Tasarımı Örnekleri

Geometrik Detayları Sevenler için Vessel Genç Odası

Geometrik desenlerin kullanıldığı tasarımlar modern ve enerjik bir havaya bürünür. Asimetrik şekillerde, zıtlıkları bir araya getirmesine rağmen oldukça şık bir görünüm yaratan genç odası tasarımları sizin de beğeninizi kazanmayı başaracaktır. Özellikle yenilikleri takip eden, enerjisiyle yerinde duramayan, modern detaylara ilgi duyan biriyseniz, bu konuda Vessel genç odası sizin için ideal bir seçenek olabilir. Geometrik detaylara sahip gardırobu, çalışma masası ve konforu düşünülerek tasarlanmış karyolası ile dikkat çeken Vessel, tercih edilen renklerin uyumuyla da oldukça şık bir görünüm kazanmış durumda. Web sitemiz üzerinden detaylıca inceleme şansına sahip olabilirsiniz.

Vessel Genç Odası

Gri ve beyazın muhteşem uyumunu yansıtan bu genç odasında olduğu gibi, stil sahibi gençlerin genç odası dekorasyonunda tercih ettiği bazı temel renkler bulunuyor. Bunlara gri, siyah ve beyazı örnek gösterebiliriz. Üçünün kusursuz uyumu da tercih edilebilir. 2017 tarz genç odaları seçeneklerine göz attığınızda yoğun olarak bu üç rengin tercih edildiğini siz de fark edeceksiniz. Bu yılın en gözde genç odası seçeneklerinden biri olan Vessel de tamamlayıcı ürünlerle dekore edildiğinde konforlu ve modern bir yaşam alanı yaratmanıza izin verecektir.

Ahşap ve Beyazın Muhteşem Uyumu: Kinnon Genç Odası

Şu karşıdaki geniş duvara yatağınızı yaslarsınız, hemen yanına bir komodin ve üzerine modern bir lambader… Sol duvarda gardırop için en uygun yer sanki, çalışma masasını da pencereye yakın bir yere koyduğunuz zaman harika olur! Bir kitaplık belki ya da bir okuma köşesi… Genç odasından beklentiniz tam da böylesine huzurlu bir ortam ise, beyaz ve ahşabın muhteşem uyumunu yansıtan Kinnon kusursuz bir seçenek olacaktır. Odamın yer döşemesiyle de uyumlu dediğinizi duyar gibiyiz. Doğal, konforlu ve huzur veren bir genç odası tasarlamak için eşsiz bir seçenek olan Kinnon genç odası, yeşil detaylarla da hareketlendirilmiş. Dekorasyonunda da bu renklerin uygun seviyelerde kullanılması hayal ettiğiniz gibi bir alan yaratmanıza izin verecektir.

Kinnon Genç Odası

Özel olarak tasarlanan tarz genç odaları içerisinde huzurlu atmosferiyle ilgi çeken Kinnon, dekoratif aksesuarlarla çok daha şık bir hale getirilebilir. Mobilyada kullanılan yeşilin tonlarında puf minderler, krem tonlarında bir shaggy halı, yine mobilya ile uyumlu ancak metal detayları da olan bir çalışma masası ile hayal edin. Aynı metalin kullanıldığı bir lambader ve krem çerçeveli panolar… Modern, ama bir o kadar da huzurlu olan bu oda, özellikle sınav dönemleriniz gibi stresleri süreçleri daha kolay atlatılmanızı bile sağlayabilir. Odanın ne denli şık olacağı burada biraz da sizin yaratıcılığınızla desteklenecektir.

Vintage Esintisi: Softland Genç Odası

Her mevsim baharı özleyen gençler için Softland genç odası, eşsiz bir seçenek! Beyaz ağırlıklı tasarımında yer alan çiçek detaylarıyla evinize baharı getiriyor. Özellikle karanlık odaları ferah ve aydınlık hale getirmeyi başaracak olan Softland, sizin de beğeninizi kazanmayı başaracaktır. Kaliteli malzemenin kullanıldığı, üst düzey işçilikle hayata geçirilen bu genç odası, Vintage stilini benimsiyorsanız ideal bir seçenek olabilir. Soğuk ve karanlık kış gecelerini, aydınlık ve sıcak bir ortamda, sanki yaz günü havasında geçirmek isteyenler için fazlasıyla uygun görünmüyor mu?

Softland Genç Odası

Büyük gardırobu, çok çekmeceli şifonyeri, boy aynası, işlevsel komodini ile oldukça kullanışlı bir yapıya sahip olan Softland genç odası, eşyaların düzenli bir şekilde yerleştirilebilmesine de olanak sağlayacaktır. Odasında dağınıklık istemeyen, eşyalarını dolaplarına yerleştirirken rahatça hareket etmek isteyen gençler için ideal olan bu oda, genç odası tasarımı seçenekleri içerisinde en kullanışlılarından biri desek yanlış olmaz. İki kişi için bile kullanışlı olabilecek özelliklere sahip olan bu genç odası, aynı odada kalmak zorunda kalan gençler için de iyi bir seçim olabilir.

Genç Odası Tasarımı Nasıl Yapılmalı?

Genç odası tasarımı kişinin özel alanı olarak değerlendirildiği için kendi zevklerine ve ihtiyaçlarına göre dikkat edilmesi gereken çok detay bulunur. Bu nedenle dekorasyona başlamadan önce bu konuda önerileri dikkat alarak hareket etmek akıllıca olacaktır. Genç odası tasarımı yapmayı hayal ederken, kötü bir sonla karşılaşmak istemiyorsanız yazının bundan sonraki kısmını daha dikkatli okumanızı öneririz:

  • Genç odası tasarımında önceliğiniz beklentiler olmalıdır. Bu odada nasıl zaman geçirilmek isteniyorsa, ona uygun alanı yaratmak gerekir. Eğer burada spor yapmak, hobilerle ilgilenmek, küçük bir atölye oluşturmak gibi bir fikir söz konusu ise odanın tasarımında geniş bir özgür alan bırakılmasına dikkat etmek gerekir. Odanın en az üçte birini boş bırakacak şekilde bir tasarım yapılabilir.
  • Odanın metrekaresine uygun ölçülerde bir genç odası takımı seçilmelidir. Eğer alan darsa, geniş bir genç odası bu ortamın kullanışlı olmasını engeller. Ayrıca hareket alanınızı da kısıtlayacağı için bu odada zaman geçirmek sıkıcı bir hale gelebilir. Üstelik eşya kalabalığının olduğu ortamlarda yaratıcılığın gelişmeyeceği de bilmenizde fayda var.
  • Az ışık alan bir odaysa, tasarımda mümkün olduğunca açık renkler tercih edilmelidir. Koyu renklerin kullanılması bu odada aydınlığı büyük ölçüde engeller. Daha çok krem ve beyaz ağırlıklı olan bir genç odası takımı alarak işe başlayabilirsiniz. Duvar için de yine bu renklerde duvar kâğıtları uygun olabilir. Tarz genç odaları için kullanılan geometrik desenli duvar kâğıtları iyi bir seçim olacaktır.
  • Oda hakkında en iyi tasarım fikri şüphesiz ki sizin olacaktır. Başta da söylediğimiz gibi hayallerinizdeki gibi bir dekorasyon yapabilmeye özen gösterdiğinizde, burada zaman geçirmek sizin için çok daha keyifli bir hal alacaktır. Zevkinize hitap etmeyen tasarıma sahip bir genç odası, eğlenceli zaman geçirmenizi de engelleyecektir.
  • Dekorasyonda işlevsel ve tüm eşyalarınızı içerisine alabilecek mobilyaları tercih edin. Eşyalarınız için yeteri kadar kapasiteye sahip olmayan dolaplar, düzensizliği de beraberinde getirir. Sürekli odanızın dağınıklığından yakınılmasını istemiyor, burada konforlu zaman geçirmek istiyorsanız, mobilya seçiminde işlevselliğe dikkat etmeniz gerekiyor.

Kendiniz için genç odası tasarımı yaparken yaşadığınız deneyimleri bizlerle paylaşabilir, önerilerinizi yorum olarak aktarabilirsiniz.