Küçük oturma odası dekorasyonu aslında büyük bir problem… Hepinizin hayalinde rahat rahat oturup televizyon izlediğiniz, dostlarınızla bir araya geldiğiniz, keyifli anlar yaşadığınız bir oda olduğunu biliyoruz. Önünüzdeyse ise çoğu zaman kısıtlı bir metrekare, dar bir alan ve dolayısıyla zorlu bir süreç oluyor. Küçük bir alanı dekore etmek her zaman zordur, ancak bu hayal ettiğiniz ortamı oluşturamayacağınız anlamına gelmez. Basit ama etkili birkaç öneri sayesinde, küçük oturma odası dekorasyonu büyük bir keyfe dönüşebilir.

Hazır mısınız? Küçük oturma odası dekorasyonu önerileri hayatınızı değiştirecek!

1. Hepsi Bir Arada!

Küçük oturma odası dekorasyonu tamamen hesaplama ve strateji meselesi… Yapacağınız ufak tefek birkaç ayarlama, oturma odanızı evin en keyifli mekânı haline getirebilir. Bir oturma odasının en dikkat çeken parçası ile işe başlayalım…

Haris TV Ünitesi

Bütün gözler onun üzerinde! Koltuklar, kanepeler ona çevrilmiş durumda… Bahsettiğimiz şey elbette TV ünitesi! Tüm salonların olmazsa olmazı olan TV ünitesine birden fazla görev yüklemek işinizi kolaylaştıracak. Bunun için yapmanız gereken, saklama alanı geniş bir model tercih etmek. Konfor Mobilya’nın Haris TV Ünitesi, bu noktada işinize yarayabilir. Çünkü o bir TV ünitesinden çok daha fazlası… Aynı zamanda bir kütüphane ve harika bir saklama alanı!

2. Renklerin Gücü Adına!

Küçük bir alanı dekore ederken göz önüne alınması gereken en önemli noktalardan birisi de renk kullanımıdır. Küçük oturma odası dekorasyonu için doğru renkleri seçmek çok önemlidir. Öncelikle odanın değiştiremeyeceğiniz renklerini gözden geçirin. Yer döşemesi çok koyu renkse açık renk bir halı seçebilirsiniz. Duvarlarda koyu bir boya ya da duvar kâğıdı varsa açık renk perdeler ve canlı tablolar kullanılabilir. Daha sonra değiştirebileceğiniz renkleri listenize alın. Mobilya takımınızın kumaşları ile oynayabilir, açık renk ahşap tercih edebilirsiniz. Bütün bunlar odayı çok daha aydınlık yapacaktır.

3. Samimi ve Sıcak Bir Ortam

Küçük her zaman kötü demek değil! Kimi zaman da samimi ve sıcak bir ortam yaratmaya yardımcı olabilir… Bu samimi ve sıcak ortamı desteklemek için doğru mobilya seçimleri yapmak oldukça önemli. Küçük oturma odası dekorasyonu için hem şık hem kullanışlı hem de yerden kazandıracak bir önerimiz var: L koltuk! İki tekli, bir ikili koltuk yerine; bir L koltuk ve bir tekli koltuk ile eşit sayıda oturma alanını yerden tasarruf ederek hayata geçirebilirsiniz. Konfor Mobilya’nın Aspey Köşe Takımı hem renk tercihi hem de az yer kaplayan stili ile dar alanlarda sıcak ve samimi bir ortam yaratmak isteyenlerin yardımına koşuyor.

Asprey Köşe Takımı

4. Minimalizm ile Nefes Alın

Alanın kısıtlı olduğu oturma odaları, sizi mecburen daha küçük ölçekli eşya kullanmaya itiyor… Madem öyle, bunu bir stil tercihine çevirmeye ne dersiniz? Hayata daha çok alan kalsın diyorsanız, geniş yapılı değil, daha minimal tasarımlara sahip eşyaları tercih edebilirsiniz. Koltuk takımında da TV ünitesinde de kullanım alanınızı ölçtükten sonra bu ölçüye uygun seçenekleri tercih etmelisiniz. Özellikle son dönemde söz konusu olan minimal tasarım trendi, dar alanları daha işlevsel kullanabilmenize olanak sağlayacaktır.

5. Ahşap Yerine Metal

Bir oturma odasında yer kaybettiren unsurlar nelerdir? Ağır kumaşlar, koyu renkler, eski moda bir tasarım ve tabi ki gereksiz ahşap kullanımı! Mobilyanın kullanılmayan bir köşesinde tercih edilen koyu renk, oymalı ahşap dokular hem salonunuza bir ağırlık katacak hem de gereksiz yer kaplayacak. Bu nedenle dar oturma odası dekorasyonu için çok daha farklı malzemeler tercih edebilirsiniz. Cam sehpalar ve metal ayaklar bu noktada tercih sebebi olabilir. Örneğin Konfor Mobilya’nın Bass Oturma Odası Takımı, metal ayakları ile çok daha az yer kaplıyor ve çok daha genç bir tasarım sunuyor. Dar alanlarda bu takımın esnek kombinasyon yapısını değerlendirebilirsiniz.

6. Doğru Konumlandırma Hayat Kurtarır

Çoğu zaman bir mekânın küçük olduğu hissi, eşyaların yanlış konumlandırılmasının bir sonucudur. Bir iki hile ile odayı daha ferah hale getirilebilirsiniz. Duvarlara asacağınız tablolardan başlayalım… Çoğumuz tabloları tam göz hizasına asmayı tercih ediyor. Ancak bundan biraz daha aşağıya asmak, kanepe ile biraz yaklaştırmak mekâna ferahlık katıyor. Bunun yanı sıra, klasik ama etkili bir yöntem olan aynaları da kullanabilirsiniz. Modern bir tasarım içerisinde konumlandırılmış aynalar, oturma odanıza genişlik katacaktır.

Siz de dar alanlarda uyguladığınız dekorasyon fikirlerini bizlerle paylaşmaya ne dersiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz!