Günler uzun, geceler sıcak; günlük tempo yavaşlıyor, açık havada geçen zaman uzuyor… Eğlencenin, coşkunun mevsimi yaz sonunda geldi! Bu büyüleyici üç ay boyunca birbirinden güzel anılar biriktireceğiz; soğuk kış günlerinde bu keyifli hatıralarla içimizi ısıtacağız.

Yaz mevsimi beraberinde pek çok değişikliği de getiriyor. Gardıroplar hafifliyor, sokaklar renkleniyor, evler şenleniyor, hafta sonu aktiviteleri çeşitleniyor… Bu değişim rüzgarını evinizde hissetmenin tam zamanı! Evinizde yaz havası estirmek için en sofistike yazlık ev dekorasyonu fikirleri karşınızda.

1. Mavinin Elli Tonu

Yaz mevsimi akıllara şüphesiz ilk olarak deniz, kum ve güneşi getiriyor. Bu mevsimin favori renk skalası mavi! Bulutsuz gökyüzünün, berrak suların, açık denizlerin mavi tonları… Alaçatı’da rüzgârlı denizin koyu dalgalarında, Bodrum’da beyaz badanalı yapıların pencere ve kapı detaylarında, Atina’da taş binaların mavi çatı kaplamalarında… Mavi her yerde! Yazık ev dekorasyon fikirleri ile şimdi de sizin evinizde!

Yazlık ev dekorasyon fikirleri, yaşam alanınıza biraz mavi serpiştirmekle başlıyor. Mavi yastıklar, vazo ya da saksılar; hatta farklı tonlarda perdeler ve kilimler… Evinizde Akdeniz rüzgarları estirmek için mavi en ideal seçim. Koltuklarınızı mavi tonlarında bir koltuk örtüsü ile canlandırabilir; orta sehpanızı mavi objelerle süsleyebilirsiniz. Eğer mavi favori rengimdir diyor ve daha köklü bir değişiklik yapmak istiyorsanız, Konfor Mobilya’nın Carpinus Yatak Odası Takımı’nda olduğu gibi mavi detayların bulunduğu takımları tercih edebilirsiniz.

Pervinca Yatak

2. Uzun Geceler

Yaz mevsimi, hepimizin kafasında idealize ettiği bir dönem, evet; daha çok eğleniyoruz ve daha keyifli zaman geçiriyoruz, doğru… Ancak bir de işin öteki yüzü var! Sıcak geceler, uyutmayan nem, sivri sinek saldırıları… Bütün bunlar birleştiğinde kimi zaman yaz aylarında uyumak zorlaşabiliyor. Bu durumda yatak seçimi çok önemli bir hal alıyor.

Vücut ısısını dengede tutacak bir yatak seçmek, oldukça önemli… Yazlık ev dekorasyonu fikirleri listesine göz gezdirirken, bu noktaya değinmeden geçmek istemedik! Konfor Mobilya’nın Pervinca Yatak Modeli, ısı ayarı konusunda doğru seçim… Doğru seçilmiş bir yatak, pamuklu nevresim takımları, iyi havalandırılmış bir oda ve penceredeki sineklikler; yazları gece uykusunun vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

3. Bir Bahçıvan Uyanıyor!

Yaz günleri, açık havada geçirilen uzun saatler demek! Şanslı olanlarımız hafta sonum kaçamakları ile şehrin boğucu havasından kurtuluyor; diğerleri de kendini sahillere, parklara, bahçelere atıyor… Bu taze havayı evinizde de yaşatmaya ne dersiniz? Taze çiçekler ve yeşil bitkiler, yaz evi dekorasyonu fikirleri arasında canlılığı ön plana çıkarıyor! Şimdi, içinizdeki bahçıvanı uyandırma zamanı…

Evinizin her odasına biraz yeşillik eklemek elinizde! Salonunuzda büyük saksı bitkilerine; mutfak penceresi önünde nane ve fesleğen gibi mis kokulu otlara; yatak odanızda bir vazo dolusu papatyaya yer verebilirsiniz. Eğer geniş bir balkona sahipseniz, bu yaz balkonunuzu keyifli bir kaçış noktası haline getirebilirsiniz.

La Vera New Koltuk Takımı

4. Ferah ve Taze Başlangıçlar

Bu yaz, kendinize bir iyilik yapın; fazlalıklardan kurtulun. Sizi mutlu etmeyen, evinizde yer işgal ettiğini düşündüğünüz, uzun zamandır değiştirmek istediğiniz her şeyi değiştirin. Yeni eşyaların size taze bir başlangıç hissi verdiğini göreceksiniz.

Tamam, belki bu kadarı ütopik oldu; kabuk ediyoruz! Ancak en azından yaz boyunca fazla eşyaları ortadan kaldırmaya ne dersiniz. Sürekli açık pencerelerden giren tozu tüm o biblolardan temizlemek, hava zaten sıcakken bir de o yumuşak halıya basmak zorunda kalmak… Yaz boyunca halıları kaldırabilir, bibloları saklayabilirsiniz. Eğer bu ferah havayı uzatmak, yeni mobilyalarla taçlandırmak isterseniz; Konfor Mobilya’nın modellerine mutlaka göz atın. Özellikle La Vera New Koltuk Takımı, sıcak günlerde sığınacak serin bir liman yaratıyor.

5. Yelkenler Fora!

Yaz evi dekorasyonu fikirleri arasında sevilen temalardan bir tanesi de denize ve gemiye dair oluyor… Açık denizde olmayı, iyotlu havayı içe çekmeyi, yıldızların altında uyumayı akıllara getiren bu dekorasyon unsurları, evinize kolayca yaz ruhunu getirmenize yardımcı oluyor.

Denizcilik temalı dekorasyon fikirlerinin başında elbette gemi figürleri geliyor. Mobilya renklerinize uygun gemi modellerine evinizin çeşitli yerlerinde yer verebilirsiniz. Son yılların en sevilen aydınlatma trendleri arasında yer alan halat formunda aplikler de bu stilin tamamlayıcısı. Minik detaylar eklemek isteyenlere, seyahatlerinde topladıkları midye kabuklarına salon orta sehpası üzerinde yer vermelerini öneririz.