Şöminenin önceleri lüks bir detay olduğunu söyleyebilirdir, ancak şimdilerde pek çok dairede kendisini gösteriyor olması lüks algısını kırmaya başladı. Tabi ki sık sık karşımıza çıkıyor olması şömineli ev dekorasyonu konusunda daha fazla fikir arayışının ortaya çıkmasına neden oldu. Şöminenin başlı başına etkileyici ve gösterişli bir görsellik sunduğunu biliyoruz. Ancak şömineli salonları çok daha şık hale getirmek mümkün. Bunun için kullanılan mobilyalar ve ev aksesuarları seçiminde özenli olmak gerekiyor. Zevkli ve doğru tercihler yaparak şömineli salonunuzu düşündüğünüzden çok daha şık bir hale getirebilirsiniz.

Şömineli Ev Dekorasyonu Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Son yıllarda birçok kişinin favorisi şömineli evler olmaya başladı. Sunduğu sıcak ve şık görüntü sebebiyle özellikle ailelerin tercihi haline gelen bu evler, dekorasyon konusunda farklılıklara da oldukça açık. Peki, şömineli ev dekorasyonu yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Berjer kullanmaya özen gösterin.

Şömine seçkin bir ev izlenimi yaratıyor, aynı durum berjer için de geçerli ve bu ikili bir araya geldiğinde oldukça şık bir ortam oluşturmak mümkün olabiliyor. Bu nedenle bizim önerimiz şömineli salonlarda berjer kullanmaya ya da tekli koltuğu bulunan takımlara yer vermeye dikkat etmeniz. Özellikle kış aylarında şömine etrafında toplanıp tüm aile sohbet ederek güzel anlar yaşamak istiyorsanız, berjer seçenekleri bunun için ideal olabilir. Doğru bir berjer nasıl seçilir konulu blog yazımızı incelemeniz bu konuda yönlendirici bilgiler edinmenize olanak sağlayabilir.

Köşe takımı bu ortama çok yakışır.

Köşe takımları kendisine has tarzı itibariyle modern bir görüşüne sahip, dolayısıyla birçok kişi şömineli ev dekorasyonu için uygun olmadığını düşünebilir. Ancak durum çok da zannedildiği gibi değil. Köşe takımları birçok stille uyum yakalayabildiği için şömineli evlerde de tabloyu tamamlayabiliyor. Ayrıca son dönemde elektrikli şömineler daha çok tercih edildiği ve modern bir görünüme sahip olduğu için, köşe koltuk takımları bu ortamlar için en doğru seçenekler olabiliyor.

Şömineli evleri dekore ederken köşe takımı tercihi yapılacaksa bu takımı berjerle tamamlamak alınabilecek en iyi kararlardan biri. Bu takımı şömineye dönüş şekilde konumlandırdığınızı ve berjeri de şömineye en yakın yere, ama köşe koltuğa dönük bir şekilde kullandığınızı düşünün. Oldukça sıcak bir ortam yaratacaksınız. Eğer yeterince geniş bir alana sahip değilseniz, berjer yerine puf kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Bir ya da iki pufu şömine etrafına yerleştirin ve yaptığınız bu dekorasyona uzaktan bakmayı deneyin, eminiz hoşunuza gidecek.

Aksesuarları iyi değerlendirin.

Şöhmineli ev dekorasyonunda kullanılması gereken başlıca aksesuar mum desek yanılmış olmalıyız. Bu evin atmosferi gereği mum fazlasıyla yakışan bir detay olacak. Özellikle şöminenin taşla çevrili çevresinde mumlara yer vermek, sıcak ve samimi bir ortamın oluşmasına izin verecektir. Şık mumluklar kullandığınızda dekorasyon bir adım daha öne çıkabilir.

Ahşap da şömineli evlere yakışan bir detaydır. Bu nedenle ev aksesuarı seçeneklerinde ahşaptan yana tercihler yapmalısınız. Özellikle kullanmak istediğiniz orta sehpa ve zingon sehpa seçeneklerinde doğal ahşap görünümüne sahip olan modelleri tercih etmeniz evde bir bütünlük sağlayabilmenize de yardımcı olur.

Yapay post halılarla dekorasyonu tamamlayın.

Şömineli evlerde genellikle doğal ve sıcak bir ortamın oluşması istenir. Birçok kişi dağ evi formunda rustik bir dekorasyon stilini benimser ve bu durumda kullandığı detaylarda da rustik izlerin olmasına önem verir. Rustik dekorasyon fikirleri içerisinde öne çıkan detaylardan biri de bildiğiniz gibi yapay post halıları tercih etmek. Ortama hem daha doğal hem de masculin bir hava kazandıran post halılar, hayal ettiğiniz atmosferin oluşmasına da izin verecektir. Bu tip halılara birçok mağazada kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Doğal renk tonlarını tercih edin.

Avila Koltuk Takımı

Şömineli ev dekorasyonu yaparken bütünlüğün bozulmaması adına kullanılan renklere dikkat etmek gerekir. Bizim önerimiz bu evlerde renk seçiminizi doğal tonlardan yana yapmanız. Açık gök mavisi, krem, toprak rengi… Şömineli evlere en çok yakışan renklerden biri de kiremit rengi… Üstelik bu rengin kremle oluşturduğu uyuma hayranlık duymamak da elde değil. Huzurlu bir ortam yaratmak için krem ve kiremit rengi uyumundan yararlanabilirsiniz. Aynı şekilde açık mavi ve krem de bu ortamlar için uygun renklerdir, ancak daha çok kış evi izlenimi olduğu için mavi biraz daha ikinci planda kalması gereken bir renk diyebiliriz.

Gösterişli bir dekorasyon stilini benimsemişseniz, bu durumda renk önerimiz mordan yana olacak. Zümrüt yeşili ya da mürdüm rengi söz konusu olduğunda herkesin aklında yer eden düşünce ‘zengin gösterir’dir. Uzun süre önce yaratılan bu algı hala aynı etkiyi göstermeye devam ediyor. Eğer şömineli salonunuzu dekore ederken biraz daha seçkin ve gösterişli durmasını planlıyorsanız, yeşil tonlarının tercih edildiği koltuk takımlarına göz atmanız gerekebilir. Chester stilinde bir seçim yaparak tam da aklınızdaki stili yaratabilirsiniz. Bu konuda Konfor ürünlerimiz içerisinde yer alan Avila koltuk takımı iyi bir seçim olabilir. Rengi, seçkin tasarımı ve konforuyla salonunuzun şömineden sonraki yıldızı olacağına eminiz.

Şömineli Ev Dekorasyonunda TV Ünitesi Nasıl Kullanılır?

Şömineli salon dekorasyonu yapacak olanların merak ettiği sorulardan biri TV ünitesini nasıl konumlandıracağı oluyor. Aslında akıllarda oluşan şömineli ev dekorasyonu içerisinde televizyona yer olduğunu söylemek çok da mümkün değil. Ancak bu durum daha çok tatil amaçlı kullanılan kış evlerinde geçerli diyebiliriz. Şömineli apartman dairelerinde, yani şehir yaşamı içerisinde televizyon da dekorasyon içerisinde yer alması gereken bir unsur oluyor. Peki, nasıl konumlandırmak gerekiyor?

Genel olarak dekorasyon önerileri içerisinde gözlemlediğiniz niş kullanmak olacaktır. Duvarda bir bölme açarak televizyonun o alana yerleştirilmesini sağlamak iyi bir fikir olabilir. Ancak bunu yapmak her zaman mümkün değildir. Özellikle apartman dairelerinde niş için uygun alan olmayabilir, ayrıca uğraştırıcı bir işlem olduğu için de tercih edilmeyebilir. Bunun yerine şık bir TV ünitesi tercihinde bulunmak çok daha akıllıca olacaktır. Tabi bu durumda nasıl konumlandırmanız gerektiği konusunda iyi bir öneriye ihtiyacınız olacak.

Haris TV Ünitesi

Şömineli salonlarda insanların toplanma alanı, yani salonun yaşayan alanı şömine yakınları olur. Bu nedenle TV ünitesine de bu düzen içerisinde yer vermek gerekir. Şöminenin sağına ya da soluna gelecek şekilde yerleştirebilirsiniz. Büyük bir ünite yerine daha küçük boyutlarda bir ünite kullanmak şıklığın bozulmasını engelleyebilir. Tabi şömineyi her zaman kullanmayacaksanız TV ünitesini şöminenin karşısına gelen duvara yaslayabilir, kullanıma göre koltukların yönünü çevirme yoluna gidebilirsiniz. Şömineyi açtığınız anlarda berjerlerin yönünü çevirmek akıllıca bir çözüm olacaktır. Sade ve küçük TV ünitesi konusunda ise önerimiz Haris TV ünitesi olacak. Doğal ahşap rengi, sade ve modern tasarımı ile beğeni kazanan Haris TV ünitesi, şömineli evlerin dekorasyonunda da kendisine yer bulacaktır.

Şömineli ev dekorasyonu konusunda siz de önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Nasıl bir dekorasyon stilini benimsediniz, hangi ürünleri kullandınız, tercih ettiğiniz renkler neler oldu? Deneyimlerinizi bizlerle paylaşmanız şömineli ev dekore etmek isteyenler için ışık tutacaktır.