Yeni bir eve çıkıp bağımsızlığını ilan edenler… Evlenip sevgi dolu bir yuva kuranlar… Yıllar sonra evini yenileyenler… Evi tutup, dayayıp döşedikten sonra, hepsinin ikici adımı aynı: Hepimiz, bize mutluluk veren bu değişimin coşkusunu sevdiklerimizle paylaşmak isteriz ve genellikle onları evimizde yemeğe davet ederiz. İşte bu davet sırasında misafirlerinizi iyi ağırlayabilmenizi sağlayabilecek unsurlardan biri de konforlu bir yemek odasına sahip olmak…

Evinizde uyum ve konforu bir arada yaşamak için uygulayabileceğiniz basit önerilerden bir tanesi de yemek odası sandalyesi ile ilgili… Bu sandalyelerde yapacağınız doğru tercihler; hem fazla çaba sarf etmeden evinizi profesyonel bir dekoratörün elinden çıkmış gibi gösterecek hem de konuklarınızı daha rahat bir şekilde ağırlamanızı sağlayacak.

Doğru yemek masası sandalyesi seçmek isteyenler için bir takım basit ipuçları hazırladık:

1. Ergonomik Tercihler

La Vera New Yemek Odası

Konu yemek masası sandalyesi olunca, sahip olması beklenen ilk özellik ergonomik yapıdır. Seçeceğiniz yemek masası ve sandalyesi, mutlaka yumuşak bir oturma alanına sahip olmalıdır. Oturan kişinin sandalye ile temas ettiği noktanın konforu çok önemli… Ayrıca sırt yaslama kısmında da yumuşak bir destek olması önemlidir. Bel boşluğu için uygun olmalı ve bu sayede sırt ağrısının önüne geçmelidir.

Bu aşamada sandalyenin boyutu da dikkat edilmesi gereken bir başka nokta. Yerden yeterince yüksek olmalı, oturan kişinin masada rahatça yemek yemesine imkân sağlamalıdır. Bütün bunlar yemek masası için sandalye seçiminde öncelikli noktalardır.

2. Canlı ve Hareketli

Doğal ahşap görünümünde bir yemek masası seçiminde bulundunuz. Onu tamamlayacak bir büfe, bir vitrin, odayı aydınlatacak lambalar da tamam… Sıra geldi yemek masası sandalyesi ve bu sandalyenin döşemesine! Buraya kadar her şey güzelse, odaklanmayı kaybetmeyin. Bu noktada yanlış bir tercih, bütün özenli seçimleri ziyan edebilir. Bu nedenle seçtiğiniz ahşap rengi ile uyumlu, aynı zamanda da trend olan bir kumaş seçebilirsiniz. Konfor Mobilya’nın Softland Yemek Odası Takımı, bu konuda ideal seçeneklerden biri olabilir. Bu takımdan ilham alarak sandalye döşemesinde hareketli kumaşlar ve canlı renkler kullanabilirsiniz.

Bass Yemek Odası

3. Lekelere Dikkat!

Yemek odası sandalyesi özellikle küçük çocukları olan aileler için ekstra önem taşır. Çünkü küçük sakarlıklar tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Ancak sakarlıklar sadece çocuklara özgü değil. Yetişkinler de kimi zaman yemek masası sandalyesi üzerine bir şeyler dökebilir. Takımınızın mahvolmaması için önlemi baştan alın. Seçeceğiniz yemek odası sandalyesi üzerinde kullanılan malzemenin silinebilir olduğundan emin olmalısınız. Bu sayede lekelerden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Lekelere göre koltuk temizleme püf noktaları sandalye temizliği konusunda da işinize yarayabilir.

4. Kavisle Gelen Rahatlık

Mobilya tasarımı bugün hiç olmadığı kadar ilerlemiş durumda. Kullanıcının üründen en üst düzeyde konfor elde etmesi ve deneyiminin ideal hale getirilmesi için gereken her şey mevcut. Bu durum yemek masası sandalyesi söz konusu olduğunda da karşımıza çıkıyor. Özellikle hafif kavis verilmiş bel yapısına sahip modeller tercih sebebi… Konfor Mobilya’nın Bass Yemek Odası Takımı içerisinde gördüğümüz yemek masası sandalyesi modeli de tıpkı bu şekilde… Hafif kavisli bel yapısı sayesinde, oturan kişiye yüksek düzeyde bir konfor sunuyor. Bu sandalyede ağırlanan misafirler hiç kalkmak istemeyecek!

5. Uyum Önemli

Yemek odası sandalyesi ve genel olarak yemek odası takımı seçerken; evin öteki odalarını da göz önüne almalısınız. Evin geneli ile uyumlu bir seçim yapmak önemlidir. Ancak en önemlisi, salonu dikkate almaktır. Günümüzde özellikle şehir merkezinde yer alan pek çok evde, salon ve yemek odası aynı mekânda yer alıyor. Bu nedenle bu iki takım arasında bir uyum yakalamak çok daha büyük önem kazanıyor. Öncelikle yemek masası ve sandalyesinin tasarımında kullanılan ahşap ya da metal ile salon takımındaki sert materyallerin uyumlu olmasına dikkat edin. Takımda kullanılan döşemenin de koltuklar ile uyumlu olması önemli. Eğer ortama biraz hareket katmak istiyorsanız, yemek masası sandalyesi döşemelik kumaşını, salondaki koltuklarla zıt ama yastıklarla uyumlu tercih edebilirsiniz. Bu sayede uyumu korurken aynı rengin içine boğulmuş olmayacaksınız.